Direkt zum Inhalt

Heldhaftige ontmoetingen

Heldhaftige ontmoetingen

Die Lage

Heldhaftige ontmoetingen

De Raetsingel 1 Land : Netherlands

Tel. : 0485 571971 E-Mail : bibliotheekboxmeer@biblioplus.nl http://www.biblioplus.nl

Partner
VisitBrabant

Auskunft

Über das touristische angebot

Korenmolen Jan van Cuijk in Cuijk Haven Kraaijenbergse Plassen Martinuskerk Cuijk Kruisherenklooster Sint Agatha

Beschreibung

Dit bijzondere traject met als thema ‘Heldhaftig Land van Cuijk’ vertelt het verhaal van vele eeuwen van vaderlandse geschiedenis, die in het Land van Cuijk samenkomen. Van de Steentijd tot de Romeinse overheersing, van de Middeleeuwen tot de Tweede Wereldoorlog. 

Cuijk combineert een aantrekkelijke ligging aan de Maas aan een rijk cultureel klimaat en talloze mogelijkheden tot recreatie.

Voor toeristen en recreanten bieden de Kraaijenbergse Plassen volop ontspanning en vertier. Wandelen, fietsen, roeien, kanoën, surfen, duiken, strandrecreatie, paardrijden, vissen: het kan hier allemaal.  

Cuijk kent ook een rijk Romeins verleden. Dat is op diverse locaties tastbaar terug te vinden, zoals in het museum Ceuclum en in delen van de Cuijkse Cultuurstraat. Voor liefhebbers van wandel- en fietstochten biedt Cuijk veel keuze. En natuurlijk is Cuijk bekend om haar jaarlijkse evenementen, zoals de Kuukse Elfkroegetocht, Cuijk Keigoed, het VierdaagseFeest en Cultuur aan de Maas. Kortom: Cuijk heeft het allemaal!